Wat is Consubase?

Consubase is een verzameling adressen met naam, indicatie m/v, geboortedatum en eventueel telefoonnummer. Consubase is vergelijkbaar met de vertrouwde telefoonboeken van vroeger.

Verwerking gegevens en post versturen, mag dat zonder toestemming?

Toestemming is één van de grondslagen onder de huidige AVG. Het gerechtvaardigd belang van een organisatie om diensten en producten te mogen aanbieden is ook een wettige grondslag. Hierbij moet wel aan een aantal strenge voorwaarden zijn voldaan. De adverteerder moet een balanstest doen en moet zich afvragen welke impact de reclamepost mogelijk op u kan hebben. Lees hier meer over gerechtvaardigd belang.

Waarvoor wordt Consubase gebruikt?

Adressen in Consubase kunnen door opdrachtgevers worden ingezet voor het werven van nieuwe klanten. Denk aan energiebedrijven en verzekeraars, goede doelen, maar ook de tuinwinkel bij u om de hoek. Vaak gaat het om een speciale aanbieding per post voor nieuwe klanten of donateurs.

Consubase kan ook worden ingezet voor onderzoeksdoeleinden. Een universiteit die bijvoorbeeld graag wil onderzoeken of beleid werkt en daarvoor onderzoek doet.

Welke gegevens bevat Consubase?

De telefoonboeken met adresgegevens van vroeger bestaan niet meer. Iemand op het juiste adres bereiken zorgt voor aandacht of concurrentie en lagere consumentenprijzen. Consubase bevat Nederlandse adressen met indien bekend uw telefoonnummer en naam, geboortedatunm en indicatie m/v. Gevoelige gegevens, zoals medische en financiële gegevens of BSN nummers, zijn niet opgenomen in Consubase.

Wat als ik geen reclamepost wil?

Indien u ontvangst van reclamepost niet op prijs stelt kunt u zich registreren bij www.postfilter.nl. Iedere organisatie die reclamepost wil versturen moet Postfilter gebruiken. Daarmee wordt uw wens geen reclamepost te ontvangen gerespecteerd. Houdt u er wel rekening mee dat de registratie 5 jaar geldig is en niet automatisch met u meeverhuisd.

Wanneer u niet wil worden benaderd voor deelname aan onderzoeken, kunt u zich afmelden bij het www.onderzoekfilter.nl .

Wat als ik uit Consubase wil?

Via het uitschrijfformulier schrijft u zich direct uit bij Consubase. De gegevens die u invult worden alleen gebruikt om u uit te schrijven. Controleert u of de gegevens correct zijn ingevuld? Uw naam en adres zijn noodzakelijk om u op een goede manier uit te kunnen schrijven. Uw e-mail adres wordt uitsluitend gebruikt om uw uitschrijving te bevestigen.

Let op, u schrijft de gegevens direct uit bij Consubase. Dit betekent dat u nog steeds via andere organisaties reclamepost kan ontvangen. Wilt u dat voorkomen, schrijf u dan ook uit bij het landelijke Postfilter (post). Link: https://www.postfilter.nl/registratie-np

Het is mogelijk dat u komende maand nog reclamepost ontvangt via Consubase van organisaties die zendingen voor reclamepost al klaar hadden liggen. Uw uitschrijving geldt niettemin per direct en na enkele weken kan u geen reclamepost via Consubase meer ontvangen. Twijfelt u daaraan, of heeft u andere vragen, neem dan contact met ons op.